Wednesday, February 16, 2011

Kepentingan Diri SENDIRI


Salam sejahtera,
Ada pelbagai jenis manusia yang bertopengkan syaitan dalam dunia ini, ada yang mungkin berkopiah, ada yang mungkin berkot, tetapi bahayanya manusia jenis ini adalah mereka sanggup lakukan apa sahaja untuk diri mereka sendiri. matlamat menghalalkan cara Kesenangan mereka, kebebasan mere sehinggalah merampas hak yang bukan milik mereka.


Bagaikan Mantan Presiden Mesir.. Ada kalanya manusia jenis ini akan cuba menutupkan pintu demokrasi dengan merampaskan hak kebebasan orang lain, golongan ini cuba sedaya upaya untuk mengelirukan pihak lain supaya ikut dengan kehendaknya. Golongan-golongan bergelar diktator ini pandai memutar belitkan fakta dan menipu supaya hasrat mereka tercapai..
Adakalanya pada pandangan mereka, perkara ini remeh, tetapi tujuan asal sesuatu perkara yang perlu mereka lakukan itu merangkumi banyak pihak.. merangkumi masa depan mereka.. golongan ini tidak berfikir jangka masa panjang, cuma mereka fikirkan jangka masa pendek.

Golongan ini akan duduk sekali dan membuat keputusan untuk nasib orang lain, mereka cuba untuk menetapkan siapa patut jadi pemimpin dan siapa bukan pemimpin. Mereka ini sejenis dengan mubarak, mempunyai ideologi yang sama serta persepsi yang sama cuma situasinya mungkin berbeza sedikit.

Demi matlamat mereka sanggup lakukan apa sahaja, mereka tidak faham apa reti kebebasan, mereka tidak faham apa itu perjuangan.. Cubalah mereka duduk dan berfikir, siapa anda untuk memilih PEMIMPIN...


Darren Lai

No comments:

Post a Comment